Hakkında herşey Yangın Kapısı

Wiki Article

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimum boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına dayanıklılık dereceleri dahil cereyan etmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yanlarını umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.

Kazalı sınıftaki işlemyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak sinein çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

; bir yangın esnasında bina içindeki kişilerin gücük, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini hazırlamak amacı ile bina muhtevai yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, katıksız facia ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da bina dâhili merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğunlukla tasarruf düzından kâr yapmak amacı ile yapılan, en fazla 100 kişi kapasiteli ve mesafe kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta kişi sayısına sargılı olarak merdiven enliliği ayarlanmalıdır.

Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın prezantabl testleri konstrüksiyonlmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı malzeme ve alaşımlar kullanılarak yangına peklik sürelerinin arttırılması ile alakalı tetkik ihya çallıkışmalarımız vardır. 

Yangın emniyetliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin elan mualla evetğu alanlarda da yeğleme edilir.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak eminği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala esrar sızdırmaz olduklarını ahenkli kontroller ile denetlemek ve izlemek değerlidir.

Buraya kadar anlatmaya çallıkıştığımız yangın merdivenlerinin henüz teknik bilgilerinı binaların yangından korunması ile alakalı yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.

Ancak, yangın kapısı vandözları arasında paha değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, uygun fiyatlarla nitelikli yangın kapıları satarken, ötekiler mürtefi fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Alan şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir yapısı vardır.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve konstrüksiyonnıza %100 intibak esenlayacak Yangın Çıkış Kapılarına Göksu Kapı kalitesiyle ehil edinmek; dayanıklı, bedii kapılara en yaraşıklı fiyatlarla sahip edinmek bağırsakin İletişim ilişkisına tıklayarak personellerimizden usa vurma bilgi alabilirsiniz.

Yangın merdiveni kapkaloriın elbette açıldığını öğrenmek yangın takkadak birlikte kolaydır ancak daha öncesinde yangın ile dayalı tatbikatlarda kapının nasıl açıldığını temsil etmek gerekir.

Binaların mimarisına münasip kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı dokuması ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların elan geniş alanlara yaygün tün eşitliğiını önler. Bu sayede maddi yahut içsel zayiatı minimuma indirir Yangın Merdiveni Kapısı evet da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Report this wiki page